Image

Ikano Bostad köper mark av NCC

TRANSAKTIONER Ikano Bostad köper 12 000 kvadratmeter byggklar mark av NCC i den nya stadsdelen Ursvik i Sundbyberg, tre bostadskvarter som kommer att bebyggas med 140 bostadsrätter.
Publicerad den 16 December 2009

- Detta är ytterligare ett led i vår långsiktiga satsning på projektutveckling och nyproduktion av bostäder och bostadsområden i Stockholms- och Öresundsregionen. Det känns bra att vi nu har köpt ett markområde som vi omgående kan börja planera för och bebygga i Ursvik säger Robert Jaaniste, vd för Ikano Bostad.

Ikano Bostad äger idag cirka 3 000 hyreslägenheter i Stockholm, Malmö, Lund och Helsingborg. Ikano Bostad har en fortsatt stark ambition att öka beståndet i dessa regioner både via förvärv och projektutveckling.

- Genom markförsäljningen kan vi bidra till vidareutvecklingen av Sundbyberg och Ursvik genom att Ikano Bostad kan komma igång med ett nytt projekt, säger Danne Stattin, avdelningschef på NCC Boende, region Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige