Image

Hyr ut 7 300 kvadratmeter i Katrineholm

Uthyrning Logistikposition Katrineholm AB, som ägs av Katrineholms kommun och Catena, hyr ut 7 370 kvadratmeter till Ljungberg Fritzoe AB.
Publicerad den 7 Augusti 2014

Fastigheten är belägen inom Katrineholms Logistikcentrum. Avtalet löper till sista december 2016 med en årshyra om cirka 1,5 miljoner kronor. Ljungberg Fritzoe AB är leverantör av träskivor till de stora svenska bygghandlarkedjorna.

- När vi nu behöver mer yta och ska driva lager och logistik i egen regi, lyckades vi hitta en perfekt fastighet för ändamålet intill kombiterminalen i Katrineholm. Det var lyckosamt, säger Thomas Ljungman, vd för Ljungberg Fritzoe AB.

- Logistikläget och fastighetens utformning är optimal för hyresgästens verksamhet och vi kan bara gratulera Ljungberg Fritzoe AB till att de hittat rätt samt Katrineholms kommun för ytterligare en bra etablering, säger Catenas vd Gustaf Hermelin.

Till och från Katrineholms kombiterminal anländer och avgår dagligen ett antal tågsätt med vardera 38 lastbilstrailers och containers ombord. Sex dagar i veckan är Europa motpart och fem dagar i veckan står Göteborg i andra änden.

I Katrineholm lastas trailers och containers av och rullar sedan vidare på svenska vägar till sin slutdestination. Transportsättet är mycket energibesparande och därmed miljövänligt i jämförelse med att transportera godset med lastbil hela vägen genom Europa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige