Image

HSB satsar på Miljöbyggnad

Energi/miljö Från och med i år kommer samtliga HSB Göteborgs nyproduktionsprojekt att silvercertifieras enligt det svenska miljöklassningssystemet Miljöbyggnad.
Publicerad den 9 Januari 2012

- Det är bra att det nu äntligen finns ett certifieringssystem som är anpassat för den svenska marknaden. Här får köparen av en bostadsrätt ett tydligt kvitto på att bostaden har en särskild kvalitet när det gäller energi, inomhusmiljö och material. Likaså ger certifieringen en långsiktig trygghet för bostadsrättsföreningen, säger Peter Gipperth, energi- och miljöchef på HSB Göteborg.

Först ut av HSB Göteborgs nyproduktionsprojekt att ansöka om en silverstämpel blir de omtalade poolhusen vid dockan på västra Eriksberg, HSB BRF Ängön.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige