Image

Hotell Oden görs om till hyreslägenheter

Bygg/Arkitektur Just nu blåser Forsen Projekt ut hela Hotel Oden i Vasastan för att bygga 78 hyreslägenheter åt HSB Stockholm. Våren 2016 ska huset vara omvandlat och klart.
Publicerad den 12 December 2014
Före och efter. Hotell Oden i Vasastan görs om till hyreslägenheter. Bild: HSB/Rits Arkitekter AB
Före och efter. Hotell Oden i Vasastan görs om till hyreslägenheter.

HSB förvärvade tidigare i år fastigheten Gullvivan 2, som bland annat inrymmer Hotel Oden.
Här kommer 78 lägenheter att uppföras med inflyttning vintern 2015/2016. Forsen står för
projekt-, bygg- och produktionsledning samt upphandling i mycket nära samarbete med HSB Stockholm.

Fastigheten ligger centralt och i ett tätbebyggt område med tunnelbaneuppgång precis intill och ett väl etablerat Hemköp i gatuplan. Hemköp har öppet 7-23 alla dagar och trots att bygget pågår för fullt ovanför huvudet på personal och kunder ska verksamheten inte påverkas.

Till detta ska inte heller tunnelbaneresenärerna komma för sent till jobbet på grund av byggnadsställningarna, och intilliggande fastigheter vill inte heller bli störda. Det ligger bostäder vägg i vägg och även mot den lugna innergården.

– Att bygga inne i tätbebyggt område kräver en speciell kompetens och förståelse för hur människor fungerar. Vi måste ta hänsyn både till näringsidkare och privatpersoner, säger André Amanpour, biträdande projektledare på Forsen Projekt.

Lägenheterna består främst av yteffektiva ettor och tvåor, men även ett antal treor och fyror i etage. Några lägenheter kommer få nya terrasser och balkonger. Hela fastigheten får nytt utseende med nya balkonger, nya fönster, nytt tak och ny sockel.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige