Image
Hemsö bygger nytt i Helsingfors.
Hemsö bygger nytt i Helsingfors. Bild: Architects Frondelius + Keppo + Salmenperä

Hemsö utvecklar en kommunal förskola i Helsingfors

Bygg/Arkitektur Hemsö utvecklar en förskola i stadsdelen Hertonäs i Helsingfors. Ett 25-årigt hyresavtal har tecknats med Helsingfors stad. Investeringen uppgår till cirka elva miljoner euro.
Publicerad den 21 Februari 2023

Den nya förskolan med plats för 224 barn kommer att nyttja lokalt producerad energi i möjligaste mån. Minst 90 procent av det årliga värmeenergibehovet ska komma från bergvärme och minst tio procent av elenergin från solel.
– Vi är glada över att fortsätta vårt goda samarbete med Helsingfors stad, säger Jarkko Leinonen, Finlandschef på Hemsö.
– Som byggherre och hyresvärd ville vi ha en pålitlig, engagerad och långsiktig partner och vi har mycket goda erfarenheter av Hemsö från tidigare projekt, säger Ari Hulkkonen, projektdirektör på Helsingfors stad.

Byggnaden ska certifieras enligt Breeams nivå Excellent. Planerad inflytt är i början av 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige