Image
Ystad Fria Läroverks nya gymnasiebyggnad har ännu inte fått bygglov.
Ystad Fria Läroverks nya gymnasiebyggnad har ännu inte fått bygglov. Bild: Ystad Fria Läroverk

Hemsö nekas bygglov i Ystad

Bygg/Arkitektur Under förra veckan avslog kommunen den bygglovsansökan som fastighetsbolaget Hemsö lämnat in kring bygget av en ny gymnasieskola i Arenaområdet i Ystad.
Publicerad den 24 April 2023

Under veckan avslog kommunen den bygglovsansökan som fastighetsbolaget Hemsö lämnat in kring bygget av en ny gymnasieskola i Arenaområdet. Bygglovsprocessen drivs helt och hållet av fastighetsbolaget som har aviserat att de kommer att fortsätta driva processen.

Då Ystad Fria Läroverk inte fått någon annan information från fastighetsbolaget fortsätter man sin planering för inflytt i de nya lokalerna under hösten 2024. Skolan har ett hyresavtal som gäller oavsett processen kring bygglov så det finns ingen risk att man skulle stå utan skollokal även om den nya skolan inte byggs.

Ystad Fria Läroverk har bra relationer med både fastighetsbolaget och kommunen och har goda förhoppningar om att situationen kommer att lösas på ett bra sätt, skriver de i ett pressmeddelande.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige