Image
Heat kommer till Castellum i Örebro.
Heat kommer till Castellum i Örebro. Bild: Castellum

Heat till Castellum i centrala Örebro

Uthyrning Nu står det klart att det blir Heat, en etablerad restaurangaktör i Mellansverige som tar över köket efter Norrtull i det gamla SCB-huset oi Örebro.
Publicerad den 27 September 2021

City Konferenscenter kommer redan från oktober tillsammans med Heat kunna förse konferensgäster med service och matupplevelser och för allmänheten öppnar restaurangen redan den 1 december.

– Det känns roligt att vi fått in en restaurangverksamhet i fastigheten som är beredd att satsa på fortsatt god kvalité och god service. Och att kunna erbjuda ett så pass stort konferenscenter i kombination med en så framåtlutad aktör som Heat är unikt för fastigheten Tullen 8, säger Tomas Carlsson, kommersiell förvaltare Castellum Örebro.

En viktig del i Castellums arbete har varit att lösa en ny restaurangaktör snabbt. Detta för att inte påverka City Konferenscenters verksamhet negativt. Heat kommer ta över köket i fastigheten redan 1 oktober och det betyder att köket aldrig behöver stängas och konferensgäster fortsatt kan få den fullservice de är vana vid. Allmänheten får dock vänta till 1 december innan lunch kan intas på Tullen 8 igen.

– Det är väldigt skönt att vi fortsatt kan erbjuda våra konferensgäster all form av service på plats. Som besökare bokar du ofta en helhetsupplevelse med frukost, lunch och fika, det kan vi nu fortsatt erbjuda vilket vi är väldigt tacksamma för, berättar Stefan Nyström, delägare City Konferenscenter.

På Heats restaurang kommer det att erbjudas hemlagad svensk husmanskost till lunch, vällagad frukost samt catering. Detta till allmänhet, City konferenscenter samt hyresgästerna i fastigheten. Lokalen kommer nu genomgå en smärre förvandling för att anpassas till hyresgästens egna restaurangkoncept. Heat kommer att hyra ca 700 kvadratmeter och avtalet sträcker sig till 2028.

– Vårt koncept bygger på smaker från min uppväxt kryddat med erfarenheter genom åren från kollegor och anställda. Vi ser stor potential för Heat Örebro och ser ödmjukt fram emot att få en bra start ihop med konferenscentret och sedan att få öppna upp för allmänheten, berättar Daniel Wärnmark, grundare till Heat.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige