Image
Krogen Harrys öppnar på klassisk adress hos Balder, i kvarteret Greta i Sundbyberg som Balder håller på att uppföra.
Krogen Harrys öppnar på klassisk adress hos Balder, i kvarteret Greta i Sundbyberg som Balder håller på att uppföra. Bild: Balder

Harrys öppnar på klassisk adress hos Balder

Uthyrning Nu står det klart att nöjeskrogen Harrys kommer öppna på den plats där Sundbybergs legendariska nattklubb Grand Garbo tidigare huserat. Invigning planeras till våren 2024 och bakom satsningen står lokala krögarna Petri Utriainen och Mika Savinainen.
Publicerad den 18 Februari 2022

Verksamheten kommer drivas av Petri Utriainen och Mika Savinainen som båda har en bakgrund inom eatertainment och även driver andra krogar ihop.
– Vi är så glada att äntligen kunna berätta de här roliga nyheterna. Sundbyberg är sig inte likt sedan Garbos stängde, det var ju hela Norrorts nöjespalats och vi ser fram emot att ta den positionen igen med nya Harrys. Det kommer bli musik, glitter, dans, mat, dryck och väldigt kul, menar Petri Utriainen.

Harrys i Sundbyberg kommer att byggas och drivas enligt krogens nya koncept och blir en av verksamheterna i det kvarter som Balder ska uppföra. Kvarteret Greta kommer bestå av fyra huskroppar i olika varma kulörer, med en stomme i trä och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Här kommer Balder att erbjuda 65 bostadsrätter, en gemensam takterrass och lokaler i markplan.
– Det har genom hela processen varit viktigt för Balder att vårda platsen såväl gestaltnings- som innehållsmässigt och det är mycket glädjande att Harrys valt att etablera sig här hos oss. Nya Harrys kommer bli ett utmärkt komplement till dagens restaurang- och nöjesutbud och bidra positivt till centrala Sundbyberg i allmänhet och de boende i Greta i synnerhet, säger David Johansson, Regionansvarig Fastighetsutveckling på Balder.

Byggstart är planerad till sommaren 2022 och våren 2024 beräknas Harrys liksom de första boende att flytta in. Vilken eller vilka verksamheter som blir grannar med Harrys är ännu inte klart.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige