Image

Här är de första butikerna i Hornstulls handelsplats

Uthyrning Våren 2013 ska Bonnier Fastigheters Honstulls handelsplats på Södermalm slå upp portarna. Men redan nu kan man presentera ett antal stora uthyrningar.
Publicerad den 13 Juni 2012

Sedan ett par veckor tillbaka har Hemköp och Systembolaget flyttat in i nya lokaler i t?baneplan i Hornstull. Hemköp fokuserar i sin nya butik mycket på manuella diskar för både charkuterier, kött och fisk. Butiken är till en början i en mindre tappning och kommer under våren 2013 att utökas till sin fulla storlek, vilket innebär nästan 3 000 kvadratmeter. Systembolaget blir den största och mest välsorterade butiken på Södermalm. Utöver detta har även Seven eleven och spel? och videouthyrningsbutiken Direkten öppnat upp i nya butiker på Hornsbruksgatan.

Det här är det första färdiga resultatet av Bonnier Fastigheters utveckling av Hornstulls handelsplats.
Till hösten öppnar även tre restauranger på Hornsbruksgatan. En av dem är Mikael Ljunggrens Beijing 8 vars koncept bygger på dumplings och cocktails. Hela handelsplatsen om cirka 11 000 kvadratmeter slår upp portarna under våren 2013 och består av ett 40?tal butiker inom mode, mat och livsstil.
- Det känns jätteroligt att äntligen få visa ett första smakprov på hur den nya handelsplatsen kommer att se ut, säger Thomas Tranberg, chef för fastighetsutveckling på Bonnier Fastigheter.
- Jag har sett fram emot att få öppna min drömbutik under lång tid och det känns skönt att vi äntligen nått fram och kan välkomna våra kunder till Stockholms fräschaste matvarubutik, säger Hemköpsbutikens ägare Kenneth Kjellgren som drivit matvarubutik i Hornstull i över 20 år.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige