Image

Haninge och NCC bygger billig sporthall

BYGG I kväll invigs Haninge kommuns nya träningshall, en hall som väckt uppmärksamhet för att man "fått så mycket hall för pengarna".
Publicerad den 18 December 2008

Det går att bygga träningshallar till en låg kostnad visar Haninge kommun i ett samarbete med Stockholms Idrottsförbund. Till en total kostnad av 17,5 miljoner kronor – Stockholms idrottsförbund har medfinansierat hallen med två miljoner kronor – har kommunen fått en funktionell träningshall med god träningskvalitet.

Kostnaden är cirka hälften jämfört med jämförbara hallar i landet. Träningshallen lämpar sig för bland annat handboll, innebandy och basket, och har pentry, omklädningsrum och förrådsutrymmen. Hallen har byggts vid den befintliga Torvalla sporthall

Hallen i Haningen har kombinerat kvalité, flexibilitet, funktion och kostnadseffektivitet, vilket redan har rönt intresse från andra kommuner. De har varit på studiebesök och imponerats av "så mycket hall för pengarna".

- Den nya hallen är en viktig satsning för Haninges ungdomar. Idrotten har blivit ett profilområde för Haninge som vi vill fortsätta att utveckla, säger kommunstyrelsens ordförande Gilbert de Wendel (m).

- Det är roligt att vi, genom vår funktionella och kostnadseffektiva hall, kunnat hjälpa kommunen att skapa fler träningstider åt ungdomarna. Träningshallen är ett av flera koncept som NCC tagit fram i syfte att bryta kostnadstrenden inom byggbranschen, säger NCC:s affärschef Hans Ingvarsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige