Image

Handelsrådet vill ha bort hemliga hyror

Ekonomi/Finansiering Den höga inflationen har både ökat kostnadsläget för handlarna och minskat efterfrågan på deras varor. Nu visar en ny rapport från Handelsrådet att den senaste höjningen av lokalhyrorna gör det extra svårt för många handlare. Rådets Cecilia Hermansson förklarar för Fastighetssverige vilka brister som finns i hyresbildningen och vilka åtgärder som behövs för att minska risken för fler konkurser.
Publicerad den 31 Maj 2023

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige