Image
Ivar Tollefsen, storägare i Heimstaden.
Ivar Tollefsen, storägare i Heimstaden. Bild: Istock/Heimstaden

Grovt mutbrott misstänks vid Alectas Heimstaden-investering

Ekonomi/Finansiering Brottsutredningen om Alectas jätteinvestering i Heimstaden Bostad gäller misstankar om grovt givande av muta, grovt tagande av muta och grov trolöshet mot huvudman. Det bekräftar åklagaren Johan Lindmark för Dagens Industri.
Publicerad den 5 December 2023

Totalt har Alecta plöjt ned 49 miljarder kronor av pensionsspararnas pengar i Ivar Tollefsen projekt, och det till villkor som under hösten blivit starkt ifrågasatta, bland annat av Alectas nya vd Peder Hassle, skriver Di.

Di har visat hur chefer på Alecta med ansvar för investeringarna i Heimstaden Bostad har kommit att gå över och ta anställning hos eller göra privata affärer med Ivar Tollefsen, som varit förhandlingsmotpart vid Alectas investeringar i fastighetsbolaget.

Åklagaren Johan Lindmark vill inte svara på om den nu pågående brottsutredningen är kopplad till tidigare Alecta-chefer som valt att byta sida och i stället börja arbeta för eller med Ivar Tollefsen, skriver Di vidare.

I slutet av november meddelade Riksenheten mot korruption att en förundersökning har inletts med anledning av Alectas investeringar i Heimstaden Bostad. Detta efter en anmälan från Finansinspektionen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige