Image
Christian Fladeland.

Privatiseringsplanen kan utmanas för Heimstaden Bostad

Bolag Vändpunkten kan vara här. Det är vad krisande Heimstaden Bostad tror nu när den första kvartalsrapporten presenterats för 2024. Enligt Christian Fladeland, CO-CEO, så ser de flera tecken i tiden som pekar åt rätt håll, men det finns fortfarande större åtgärder som kan vänta.


Kent Persson samhällspolitisk chef på Heimstaden Bostad.

Heimstaden Bostad: "Efterfrågan av nyproducerade hyresrätter sjunker"

Bostäder Det kan vara svårt att hyra ut nyproducerade bostäder, med höga hyror, särskilt på mindre orter. Kent Persson, Heimstaden Bostads samhällspolitiska chef säger att de märker av att hyresgästerna är avvaktande, men det är inte ett argument för att bortse från den enligt honom nödvändiga reformen till fri hyressättning.


Fitch sänker Heimstaden Bostads rating till BBB-.

Fitch sänker Heimstaden Bostads rating till BBB-

Bolag Kreditvärderingsinstitutet Fitch sänker Heimstaden Bostads långsiktiga lånebetyg till BBB- från BBB, med en negativ syn. Heimstaden Bostad ingår i Heimstaden.


Jan-Olof Jacke blir ny ordförande för Alecta.

Alecta byter ordförande efter en vecka – möjligt jäv med Heimstaden Bostad

Karriär Handelsbankens tidigare vd Carina Åkerström hoppar omgående av som styrelseordförande i tjänstepensionsjätten Alecta efter avslöjanden från Dagens industri om att hon sitter på dubbla stolar. Alectas vice ordförande Jan-Olof Jacke, vd för Svenskt Näringsliv, återinträder som styrelseordförande, enligt ett pressmeddelande.


Christian Fladeland, vice vd för Heimstaden.

Heimstaden Bostad hoppas på torrt krut

Bolag Heimstaden Bostad tror på att en stabiliserad marknad och en något positiv utveckling på transaktionmarknaden kommer leda till medvindar för bolaget. Samtidigt är det två länder som står bakom den stora nedgången på 30 miljarder i bolaget bestånd.


Alecta skriver ner värdet på Heimstaden Bostad med 12,7 miljarder

Bolag Heimstaden Bostad, Alectas största enskilda innehav där cirka 50 miljarder kronor investerats, påverkades negativt av ränteuppgången. Det ledde till en betydande värdenedgång för Alectas aktieinnehav i bolaget. Alecta skriver ner värdet på Heimstaden Bostad med 12,7 miljarder kronor, motsvarande 25 procent av värdet.


Kronprinsens stadsdelscentra.

Heimstaden hyr ut till italiensk mathubb i Kronprinsen

Uthyrning Heimstaden hyr ut 57 kvadratmeter till Perfetto i Kronprinsens stadsdelscentra. Mathubben kommer att ta 40 av restaurangtorgets totalt 300 sittplatser i anspråk.


Den tidigare danske riksbankschefen Lars Rohde föreslås av Alectas beredningsnämnd att vid ett extra Överstyrelsemöte i februari väljas till ny styrelseordförande för Alecta.

Alecta föreslår Lars Rohde som ny styrelseordförande – kritiserar Heimstaden-affären

Bolag Tjänstepensionsjätten Alecta föreslår att Lars Rohde ska utses till ny styrelserodförande i Alecta. Han föreslås nu att väljas som ny styrelseordförande vid ett extra överstyrelsemöte 6 februari.


Vibeke Krag.

Vibeke Krag lämnar Heimstadens styrelser

Karriär Vibeke Krag lämnar styrelsen i Heimstaden Bostad och Heimstaden AB.


Ivar Tollefsen, storägare i Heimstaden.

Grovt mutbrott misstänks vid Alectas Heimstaden-investering

Ekonomi/Finansiering Brottsutredningen om Alectas jätteinvestering i Heimstaden Bostad gäller misstankar om grovt givande av muta, grovt tagande av muta och grov trolöshet mot huvudman. Det bekräftar åklagaren Johan Lindmark för Dagens Industri.


Finansinspektionen anmäler misstankar om korruptionsbrott i Heimstadenaffären

Bolag Alectas ordförande Jan-Olof Jacke bekräftar att Finansinspektionen anmält misstankar om korruptionsbrott gällande tjänstepensionsjättens 70 miljarder stora investering i Heimstaden, vilket Di var först att rapportera.


pengaregn

Norska miljardären överväger sälja i Heimstaden

Transaktioner Heimstadens storägare Ivar Tollefsen överväger sälja aktier, uppger Bloomberg News.


Rita Berg Hansen, koncerndirektör för privatisering på Heimstaden.

Utmaningarna som väntar Heimstadens miljardförsäljningar

Transaktioner I samband med Heimstadens Bostads kvartalsrapport så kom beskedet att bolaget planerar att sälja cirka 25 000 bostäder ur beståndet i på fem olika marknader. Allt som allt ska det inbringa 85 miljarder kronor till bolaget. Nu har Rita Berg Hansen fått uppdraget att leda arbetet med utmaningarna för försäljningarna som väntas de kommande åren.


Christian Fladeland gjorde sin första presentation som vice vd för Heimstaden Bostad.

Heimstadens försäljningsplaner – vill få in 85 miljarder

Bolag I en ny stor plan kommer Heimstaden Bostad att vända sitt fokus till privatisering av bostäder på fem marknader. Målet är att fastställa BBB-betyget och betala skulderna. Christian Fladeland, vice vd gjorde sin första presentation vid den tredje kvartalsrapporten så var privatiseringen den stora frågan och hur denna försäljning kommer att påverka företaget.


Helge Krogsbøl är vd för Heimstaden.

Heimstaden vill sälja en femtedel av sin nederländska portfölj

Bolag Heimstaden Bostad avser att sälja 20 procent av sin nederländska portfölj för cirka 6,8 miljarder kronor i ett försök att förhindra en nedgradering av bolagets kreditbetyg, det rapporterar Bloomberg.


Heimstaden Bostads vd Helge Krogsbøl. Till vänster syns en av de fastigheter som ingick i Heimstaden enorma förvärv av Akelius bestånd i Tyskland, Danmark och Sverige 2021.

Heimstaden Bostad slår tillbaka – uppger sig inte vara i behov av kapitaltillskott

Bolag Heimstaden Bostad är inte i behov av ett kapitaltillskott, det skriver bolaget i ett pressmeddelande som skickades ut under tisdagseftermiddagen. Kommentaren ges mot bakgrund av att det skrivits om dem som ett bolag i kris med hög skuldsättning, men enligt bolaget finns det missuppfattningar kring detta som man vill reda ut.


Christian Fladeland blir vice vd för Heimstaden.

Heimstaden tillsätter vice vd med omedelbar verkan

Karriär Fastighetsbolaget Heimstadens investeringschef Christian Fladeland får utökade uppgifter och kommer framöver även verka som vice vd. Det framgår av ett pressmeddelande.


FI undersöker Alecta angående investeringen i Heimstaden Bostad.

FI undersöker Alecta angående investeringen i Heimstaden Bostad

Ekonomi/Finansiering Finansinspektionen, FI, kommer att undersöka tjänstepensionsjätten Alecta. Myndigheten kommer att undersöka om Alecta har följt regelverket i samband med sin investering i Heimstaden Bostad.


Klyftan mellan Alecta och Heimstaden växer.

Sprickan växer mellan Heimstaden Bostads storägare

Ekonomi/Finansiering Dagens Industri skriver om en vidgad spricka mellan Heimstaden Bostads två storägare Alecta och Heimstaden inför en förväntad kapitalinjektion i Heimstaden Bostad.


Helge Leiro Baastad.

Han blir ny styrelseordförande i Heimstaden Bostad

Bolag Heimstaden Bostads största aktieägare föreslår Helge Leiro Baastad som ny styrelseordförande och Rebecka Elket som Folksams styrelserepresentant, som ersätter Casper von Koskull respektive Birgitta Stenmark.