Image
Geely Design Sweden flyttar in i Plåtverkstan på Lindholmen.
Geely Design Sweden flyttar in i Plåtverkstan på Lindholmen. Bild: Älvstranden Utveckling

Geely Design till Lindholmen

Uthyrning Älvstranden Utveckling hyr ut 2 782 kvadratmeter i den så kallade Plåtverkstan på Lindhomen, Göteborg, till Geely Design Sweden.
Publicerad den 10 Juni 2014

Geely Design Swedens nya lokaler har tidigare använts av varvsindustrin. Under sommaren byggs lokalerna om för att kunna inhysa både designstudio och kontor.

Geelys övriga designstudios är idag lokaliserade i Shanghai, Los Angeles och Barcelona. Att Geely Design nu valt att expandera i Göteborg och på Lindholmen är därför ingen slump.

– Vi vill vara mitt i kreativitetens kärna. Lindholmen är samma typ av stadsdel som den vår designstudio i Shanghai ligger i, där tidigare industribyggnader tas över av nya verksamheter, från modeskapare till dataspelsutvecklare - med många kreativa människor på samma plats, säger Peter Horbury, Senior Vice President, Design Geely Group.

I Plåtverkstan kommer Geely Design Sweden att göra plats för den absolut senaste teknologin där digital teknik och riktigt hantverk kan mötas i harmoni. Geely Design Sweden räknar med att den nya studion ska kunna locka till sig kunnig personal.

- Göteborg är fortfarande relativt okänt bland formgivare, därför är det en utmaning att locka till sig de allra duktigaste. Med vår nya studio, som är utrustad med den senaste tekniken och har en historisk koppling, kan vi skapa en riktigt attraktiv arbetsplats, säger Andreas Nilsson, vice president på Geely Design Sweden.

– Det är roligt att som hyresvärd kunna erbjuda så här unika och moderna lokaler, där historien från varvet och den unika känslan inte gått förlorad, säger Helen Sandberg, uthyrare på Älvstranden Utveckling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige