Image
Frida Karlsson blir CFO på RO-Gruppen.
Frida Karlsson blir CFO på RO-Gruppen. Bild: RO-Gruppen

Frida Karlsson blir ny CFO på RO-Gruppen

Bolag RO-Gruppen har rekryterat Frida Karlsson till rollen som Chief Financial Officer med ansvar för finans- och ekonomifrågor inom RO-Gruppen koncernen. Hon tillträder rollen som CFO och som ny medlem i koncernledningen den 3 april.
Publicerad den 13 Mars 2023

Frida Karlsson är utbildad civilekonom från Linköpings Universitet och har över 15 års erfarenhet inom revision, redovisning och controlling. Hon har tidigare haft roller som revisor (PWC), ekonomi- och redovisningschef samt tillförordnad CFO. Hon kommer närmast från rollen som Controllerchef på Ramirent.

Rekryteringen är ett led i RO-Gruppens strategi med fokus på lönsam tillväxt, geografisk expansion och en företagskultur som attraherar de bästa i branschen.
– Vi lämnar ett starkt 2022 bakom oss med en omsättning 1,5 miljard och en rörelsemarginal på fyra procent. Vi ser fram emot att få välkomna Frida till RO-Gruppen. Med sin mångåriga erfarenhet inom finans och ekonomi kommer Frida bidra till att vi tar nästa steg i vår utveckling. Hon har också de personliga egenskaper som krävs för rollen, såsom ett starkt driv och goda ledaregenskaper, säger Pär Jorstadius koncernchef på RO-Gruppen.
– RO-Gruppen är ett bolag som befinner sig i en mycket spännande fas med långsiktiga ambitioner. Jag drivs av att skapa värde och ser fram emot att fortsätta utveckla vår ekonomifunktion och koncern tillsammans med alla fantastiska medarbetare, säger Frida Karlsson.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny vd på Juni i maj

Bolag Juni Strategi, som grundades 2015 med fokus på utredningsuppdrag inom bostadsförsörjning, fastigheter, makroekonomi och den kommersiella marknaden, rekryterar nu Mikael Berg som ny vd. Mikael Berg har bland annat arbetat som fastighetsutvecklingschef på Ikano Bostad. Fastighetssverige har pratat med den nye vd:n.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige