Image
Heidi Wik.
Heidi Wik. Bild: Tessin

Fortsatt stort intresse för kreditfonder bland Tessins medlemmar

Bolag I Tessins återkommande kundundersökning framgår att intresset för börsoberoende fonder med fastighetsinriktning är fortsatt hög trots en lång och utdragen pandemi. Intresset för fastighetsinvesteringar är fortsatt stort i Sverige.
Publicerad den 6 Augusti 2021

– Bygg- och fastighetsbranschen är en bransch i förändring men som investering är det en stabil placering som genererar en god avkastning i en tid med låga räntor och osäker konjunktur. Vi är stolta över att kunna möta våra medlemmars investeringsintresse genom att tillsammans med vår partner Alfakraft Fonder erbjuda ett fondalternativ som komplement till lånen som förmedlas via plattformen, säger Heidi Wik, vd för Tessin Nordic Holding AB.

Fastighetsräntefonden Tessin lanserades 2019 som ett partnersamarbete och förvaltas externt av Alfakraft Fonder AB. Fonden är en alternativ investeringsfond som uteslutande investerar i lån via Tessins plattform. Fonden är en partnerfond till Tessin Capital. Sedan starten har fonden avkastat 9,72 procent och i juni 2021 innehöll fondens portfölj 35 lån med en sammanlagd utlåningsvolym om cirka 15 miljoner kronor.

Sedan starten 2014 har Tessins medlemmar investerat cirka tre miljarder kronor i fler än 300 fastighetsprojekt i Sverige och Finland, vilket gör Tessin till Nordens ledande digitala finansieringsplattform inriktad på fastigheter sett till förmedlat kapital. Plattformen har idag över 56 000 registrerade medlemmar som enligt undersökningen är försatt mycket intresserade av fastighetslån som enskilda investeringar och färdigpaketerade låneportföljer.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige