Image
K43 i Eskilstuna.
K43 i Eskilstuna. Bild: Stenvalvet

Fortifikationsverket utökar hos Stenvalvet i Eskilstuna

Uthyrning Stenvalvet hyr ut ytterligare cirka 1 300 kvadratmeter till Fortifikationsverket i fastigheten Vägbrytaren 1 – K43 – i Eskilstuna.
Publicerad den 11 Maj 2020

Stenvalvet har tecknat ett nytt hyresavtal om cirka 1 300 kvadratmeter och sex år i fastigheten Vägbrytaren 1. Fastigheten, som kallas K43, uppfördes ursprungligen som huvudkontor för Fortifikationsverket i slutet av 70-talet. Fortifikationsverket är fortfarande största hyresgäst i huset och har nyligen flyttat in i nyrenoverade och moderna lokaler, men fastigheten inrymmer idag även ett antal andra hyresgäster. Fortifikationsverket behöver rekrytera fler medarbetare och utökar sitt kontor med en förhyrning av ytterligare ett våningsplan i fastigheten.

Stenvalvets strategi är att utveckla och förvalta samhällsfastigheterna för att kunna erbjuda moderna och, för verksamheterna, ändamålsenliga lokaler över tid. En anpassning och utökning av Fortifikationsverkets hyresavtal ligger helt i linje med strategin och företagets mål att ha ett långsiktigt och nära samarbete med befintliga hyresgäster.

– Vi har ett nära samarbete med Fortifikationsverket och är väldigt glada över att de är nöjda med sina lokaler i K43 och väljer att expandera i fastigheten, säger Christer Saletti, regionchef Nord på Stenvalvet.

– Fortifikationsverket växer just nu på många orter i Sverige och det påverkar även huvudkontoret i Eskilstuna. Möjligheten att på ett smidigt sätt utöka våra lokaler utan större störning för verksamheten är väldigt värdefullt i en för oss expansiv tid där vi behöver fokusera på vårt uppdrag att bidra till ökad försvarsförmåga. Vi trivs i K43 med närhet både till Eskilstuna centrum samt bussar och tåg, säger Anna-Karin Lindblad, administrativ direktör på Fortifikationsverket.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

FASTIGHETS AB STENVALVET
Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom segmentet samhällsfastigheter. Totalt äger, förvaltar och utvecklar vi ett hundratal fastigheter med en area av ca 600 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 16 miljarder kronor.

I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som rättsväsende, utbildning, vård och omsorg samt myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare.

Fastighetsbeståndet är fördelat över hela Sverige. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella ...

Läs mer om Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige