NCC bygger badhuset på uppdrag av Eskilstuna Kommunfastighet. Redan från start fanns en hög miljöprofil med som ett krav från Eskilstuna kommunfastighet. Däremot fanns inga framtagna riktlinjer för badhus, något som istället har utvecklats under projektets gång i dialog med Sweden Green Building Council, som gör miljöcertifieringen.
– Det har varit viktigt för oss att Munktellbadet blir ett modernt badhus som håller en hög miljöprofil. I projektet har vi tillsammans arbetat för att ta vara på kunskap inom området och haft ett helhetsperspektiv avseende miljö som gäller både byggnaden och hela badhusets livslängd, säger Roland Larsson, projektledare på Eskilstuna kommunfastighet.
Byggnaden är drygt 10 000 kvadratmeter stor och dimensionerad för 250 000 besökare per år. Stor vikt har lagts vid att badet ska få en så låg energiförbrukning som möjligt vid drift. Driftkostnaden i det nya badhuset kommer att bli lägre per kvadratmeter än i dagens badhus tack vare energibesparande investeringar.
– Vi har använt oss av beprövad teknik och badhuset får de bästa förutsättningarna att spara energi. Byggnaden värms upp med grön el och fjärrvärme från det lokala kraftvärmeverket. På taket finns 191 solceller och belysningen inne i badhuset består av LED-lampor och lågenergilampor, säger Johan Karlsson, projektchef på NCC Building.
I badhuset finns en 50-metersbassäng, två flexibla tränings- och terapibassänger och ett familjebad. Badhuset innehåller även ett gym och en relaxavdelning.
NCC påbörjade bygget av Munktellbadet under vintern 2014 och i slutet av maj är det dags för invigning.
Presenteras av Pattern Geographic
Presenteras av WeOffice
Bolag Liten milstolpe passerad i bolagets ägande.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.