Image

Fastighet till salu – med skelett på köpet

Transaktioner Nu finns möjlighet att köpa en unik innerstadsfastighet i Visby – till fastigheten hör en frilagd grav med kvarlevorna från en medeltidsmänniska.
Publicerad den 17 Augusti 2011
Nu kan du köpa ett hus i Visby - och på köpet få med ett skelett som ligger inglasat i källaren. Bild: Fastighetsmäklare Leif Bertwig/Hemnet Bild: Fastighetsmäklare Leif Bertwig
Nu kan du köpa ett hus i Visby - och på köpet få med ett skelett som ligger inglasat i källaren. Bild: Fastighetsmäklare Leif Bertwig/Hemnet Så här ser huset ut utifrån. Bild: Fastighetsmäklare Leif Bertwig/Hemnet. Bild: Fastighetsmäklare Leif Bertwig
Så här ser huset ut utifrån. Bild: Fastighetsmäklare Leif Bertwig/Hemnet.

Fastigheten Visby Munken 14, ligger på Nedre Finngränd i Visby.

Köpeskillingen för det 157 kvadratmeter stora huset ligger på drygt 4,1 miljoner kronor.

I källaren finns det som gör fastigheten unik: Ett framgrävt, bevarat och inglasat skelett från 1200-talet. Dessutom finns en skalle i ett annat, inglasat utrymme. Dessa ligger i vad som utgör murverk till Ryska kyrkan och även delar av dess kyrkogård och som påträffades vid arkeologiska utgrävningar 1971, skriver Helagotland.se.

- Det är ett låst utrymme, inte öppet för allmänheten. Så det är ju lite speciellt, säger mäklaren Leif Bertwig till Helagotland.se.

Men Länsmuséet har förstås tillträde och kan ordna visningar vid särskilda tillfällen.

- Det är skyddat enligt fornminneslagen, så man får se det mer som kuriosa, säger Leif Bertwig.

Helagotland.se har för övrigt pratat med en dam i grannskapet som berättar att man kallar skelettet för Valdemar…

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige