Image
Bild: Fabege

Fabege säljer för knapp miljard i centrala Stockholm

Transaktioner Fabege har sålt fastigheten Klamparen 10 på Kungsholmen i centrala Stockholm. Köpare är KLP Eiendom. Försäljningen sker i bolag till ett underliggande fastighetsvärde om 962 miljoner kronor.
Publicerad den 19 November 2012
Bild: Fabege
Klamparen 10. Bilder: Fabege. Bild: Fabege
Klamparen 10. Bilder: Fabege. Klaus Hansen. Foto: Peter Knutson. Bild: Peter Knutson
Klaus Hansen. Foto: Peter Knutson. Gunnar Gjörtz. Foto: Johnny Syversen. Bild: Johnny Syversen
Gunnar Gjörtz. Foto: Johnny Syversen.

Fastigheten omfattar cirka 21 000 kvadratmeter uthyrbar area, i huvudsak kontor. Största hyresgäster är Skolverket och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Fastigheten är fullt uthyrd förutom en yta om 850 kvadratmeter som ska byggas om till butikslokal i köparens regi.

Köparen tillträder 14 december 2012. Försäljningen ger ett resultat om tolv miljoner kronor före skatt och 33 miljoner kronor efter skatt som kommer att redovisas under fjärde kvartalet 2012.
– Fastigheten är färdigutvecklad och det känns bra att avyttra den till en professionell och kunnig fastighetsägare, säger Klaus Hansen Vikström, affärsutvecklingschef på Fabege.
- KLP Eiendom vill öka sin exponering på kontorsmarknaden i Stockholm. Vi är glada över att ha köpt en mycket solid fastighet i allra bästa läge och med bra hyresgäster. Med detta köp har vi hittills i år investerat cirka 4,2 miljarder kronor, säger Gunnar Gjörtz, vd i KLP Eiendom.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige