Image

Fabege och Peab säljer för 842 miljoner

TRANSAKTIONER Fabege och Peab säljer den samägda (50/50) fastigheten Paradiset 29 på Lindhagensgatan på västra Kungsholmen i Stockholm. Köpare är Invesco Real Estate för en av deras Pan-Europeiska fondmandat.
Publicerad den 4 Februari 2010

Försäljningen sker i bolag till ett underliggande fastighetsvärde om 842 miljoner kronor.

Fabege och Peab förvärvade 2004 dåvarande Skogaholmsbageriet. Bageriet revs och utvecklades till en nyproducerad byggnad innehållande kontor och handel med Ica Maxi som största hyresgäst.

Fastigheten omfattar cirka 13 000 kvadratmeter handel, cirka 10 300 kvadratmeter kontor samt därutöver garage.

Catella har varit rådgivare åt säljaren, och Invesco Real Estates nordiska samarbetspartner, Scius Partners, har varit köparens rådgivare under förvärvsprocessen.

- Fastigheten är färdigutvecklad och är en attraktiv förvaltningsfastighet med bra hyresgäster, och därmed en bra investering för en institutionell placerare, kommenterar Christian Hermelin, vd för Fabege.

- Försäljningen är bra och kommer i rätt tid. Fastigheten är utvecklad med bra hållbar byggteknik och stabila, attraktiva hyresgäster. Vår affärsidé att genom vår erfarenhet och kompetens utveckla och förädla områden samt byggnader har kommit till sin rätt i det här projektet, säger Peabs vice vd Mats Leifland.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige