Image

Fabege får skattesmäll på 811 miljoner kronor

JURIDIK Förvaltningsrätten i Stockholm har avgett dom i flera av Fabeges skattemål rörande så kallade Hollandslösningar. Skattekraven uppgår i nuläget till 811 miljoner kronor. Men på Fabege har man gott hopp om att slippa betala kraven och tänker överklaga.
Publicerad den 23 April 2010

Förvaltningsrätten (tidigare Länsrätten) har avgett dom i flera av Fabeges skattemål. Förvaltningsrätten i Stockholm har godtagit Skatteverkets beslut.

Därför har förvaltningsrätten inte haft anledning att ta ställning till om skatteflyktslagen kunde tillämpas. Genom domarna har svenska Fabegebolag beskattats för försäljningsintäkter som tillkommit nederländska koncernbolag - försäljningsintäkten har \\\"omfördelats\\\" till de svenska minoritetsägande bolagen.

Totalt sett innebär domarna en upptaxering med cirka 2,85 miljarder kronor och ett sammanlagt skattekrav inklusive skattetillägg om 811 miljoner kronor, ränta inräknat.

Den totala upptaxeringen från Skatteverket rörande Fabege uppgår till cirka 5,3 miljarder kronor vilket innebär ett totalt skattekrav om cirka 1,7 miljarder kronor, exklusive skatt.

Fabege har dock för avsikt att överklaga och har gott hopp om att slippa betala skattekraven.Man anser att Förvaltningsrätten har bortsett från flera viktiga aspekter och att domslutet därmed är felaktigt - en bedömning som delas av Fabeges rådgivare i ärendena.

- Vi kommer att få prövning i Kammarrätten och tror att de kommer att ändra Förvaltningsrättens domar till vår fördel. Vi tror inte att vi kommer att behöva betala till slut. Men den här processen kan ta tid, uppemot ett år, säger Fabeges vice vd och ekonomi- och finanschef Åsa Bergström till Fastighetssverige.

Marknaden reagerade negativt på domen och Fabeges aktie sjönk med sex procent under gårdagen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige