Image

Erik Selin: Att inte ha någon strategi kan också vara en strategi

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Balders vd Erik Selin har ingen strategi vad gäller fastighetsköp. Men även det kan vara en strategi, säger han. – Så är det. För oss handlar det mer om att välja bort. Man får jämföra olika objekt och välja det som känns bäst, sade han på Fastighetsmarknadsdagen i Öresund.
Publicerad den 25 November 2015
Erik Selin. Bild: Henrik Ekberg
Erik Selin.

Erik Selin åkte tidigt till Öresund och gjorde affärer. Det kändes naturligt att åka söderut, berättade han på tisdagens event.
– Jag gillar skåningar. Jag har sålt fastigheter i Öresund vid något enstaka tillfälle, men helst gör jag det inte.

Balder äger fastigheter i Sverige, Danmark, Finland och försöker även komma in på den norska marknaden. Att finnas i olika länder är intressant, enligt Selin.

– Det är roligt, men man måste anpassa sig till varje land. Det går inte att ta med sig den svenska modellen till exempelvis Finland.

– Vad gäller Danmark så är marknaden där mindre transparent. Men jag gillar det, det ger utrymme för kreativitet. Jag vill egentligen inte ha någon transparens alls. Dock tillkommer advokatkostnader i Danmark och det slipper vi i Sverige.

Vad ser ni som mest intressant i Öresund?
– Vi är främst ute efter bostäder. Men det finns inte och alternativet är att köpa mark och bygga, men det är samtidigt så långa processer, sade han och fortsatte:
– Det är inget som tyder på att det skulle gå dåligt i Öresund, hela Sverige går ju bra. Och jag ser ingen kris i närtid vad gäller fastighetsbranschen.

Hur blir det med Norge?
– Vi är med och bjuder, men bara till en viss nivå, sen har vi backat ur. På tal om Norge så fick jag ett mail i dag som kan vara intressant. Ska svara på det sen.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetsmarknadsdagen Skåne 2024

Var: Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 2, Malmö

När: 12 september 09.00–16.00, registrering och frukostmingel från 8.15 och branschmingel efter seminariets slut

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Fastighetsmarknadsdagen Skåne är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknad, näringslivsutveckling och framtiden i Skåne.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här presenterar vi nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:Partner:

Se en film från ett tidigare event här:
 

Mer från Fastighetssverige