Image
Eastnine köper i centrala Riga.
Eastnine köper i centrala Riga. Bild: Eastnine

Eastnine köper kontorsfastighet i Riga

Transaktioner Eastnine har tecknat avtal om att förvärva kontorsfastigheten Valdemara Centrs i centrala Riga. Köpeskillingen uppgår till 25 miljoner euro och transaktionen väntas slutföras i kvartal fyra 2019. I samband med förvärvet etablerar Eastnine egen organisation i Lettland.
Publicerad den 26 September 2019

Köpeskillingen motsvarar 2 900 euro per kvadratmeter och en initial yield om 6,2 procent. Fastigheten är fullt uthyrd till ett tiotal hyresgäster, däribland advokatbyråer och revisionsfirmor.

– Förvärvet innebär att vi nästan dubblar vårt bestånd i Riga och etablerar då också vår egen organisation på plats, säger Kestutis Sasnauskas, vd på Eastnine.

– Fastigheten ligger, liksom de två fastigheter vi redan äger, längs med en av de viktigaste gatorna i Riga, Krisjana Valdemara iela.

Fastigheten, som ligger i bästa läge i Rigas Art Nouveau-distrikt, utgör en av få befintliga, moderna kontorsfastigheter eller utvecklingsmöjligheter i centrum. Fastigheten, om totalt 8 600 kvadratmeter, byggdes av Skanska 1997-99 och består av totalt åtta våningar samt 65 garageplatser.

Transaktionen kommer att finansieras med en kombination av egen kassa och banklån. Efter förvärvet äger Eastnine tre fastigheter om totalt cirka 20 000 kvadratmeter i Riga.

Eastnine har anställt Saule Zabulionyte som landschef i Lettland, med stationering i Riga. Saule Zabulionyte tillträder 1 oktober 2019.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige