Image
Dzejna Wallin ny marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad i Göteborg.
Dzejna Wallin ny marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad i Göteborg. Bild: Riksbyggen

Dzejna Wallin ny marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad i Göteborg

Bolag Från 1 april är Dzejna Wallin, 33 år, ansvarig för Riksbyggens bostadsproduktion i Göteborg. Dzejna kommer närmast från rollen som affärsutvecklare på Riksbyggen Bostad i Göteborg.
Publicerad den 31 Januari 2023

– Det känns fantastiskt spännande och roligt att få leda Riksbyggens bostadsbyggande i Göteborg. Riksbyggen som långsiktig samhällsaktör är med och bygger framtidens mer hållbara Göteborg med många stora projekt vid till exempel Masthuggskajen, Lindholmshamnen och Backaplan, säger Dzejna Wallin.

Tidigare har Dzejna bland annat arbetat på Göteborgs stad och varit kontorschef för ett arkitektkontor. Dzejna är utbildad byggnadsingenjör och affärsutvecklare vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

– Riksbyggen har varit med och skapat några av Göteborgs mest innovativa och hållbara bostadsprojekt, till exempel Brf Viva på Guldheden. Jag ser fram emot att vara med och bidra till ett grönare Göteborg med levande stadskvarter i samarbete med Göteborgs stad och ledande aktörer inom samhällsbyggnadsbranschen, säger Dzejna.

Riksbyggens bostadsproduktion omfattar hyres– och bostadsrätter, egnahem samt kooperativa hyresrätter för äldre. Riksbyggen bildades i Göteborg för över 80 år sedan och det första bostadsprojektet var Göteborgshus nr 1, som fortfarande förvaltas av Riksbyggen.

– Från Riksbyggens sida ser vi fram emot ett fortsatt tätt samarbete med Göteborgs stad och den nya kommunledningen. Riksbyggen förnyar nu ledarskapet i Göteborg utifrån den stabila grund som byggts upp under decennier, säger Ulrika Nyström, regionchef på Riksbyggen Sydväst.

Nyligen tog Riksbyggen första spadtag för 127 lägenheter i Brf Sydney och Coop Västs nya butik vid Masthuggskajen. Det nya kvarteret byggs till exempel med klimatförbättrad betong och på taken blir det både sedumväxter och solceller.

–Sammanlagt kommer Riksbyggen att bygga cirka 500 bostäder vid Masthuggskajen. Det är ett jättebra exempel på Riksbyggens långsiktiga bostadsbyggande, säger Dzejna.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Roger Akelius: "Leiv behövs hos SBB"

Bolag För Fastighetssverige kommenterar Akelius grundare Roger Akelius fredagens stora bomb i fastighetsbranschen – att Ilija Batljan avgår som vd för SBB och ersätts av Akelius CFO Leiv Synnes.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige