Image
Visionsbild med vy från Östra Ramlösa mot sundet.
Visionsbild med vy från Östra Ramlösa mot sundet. Bild: Helsingborg stad

Detaljplanen för nya sjukhusområdet Helsingborg på granskning

Bygg/Arkitektur Från 7 oktober till och med 5 november 2023 är detaljplaneförslaget för nya sjukhusområdet i Helsingborg ute på granskning. Under perioden kan allmänheten ta del av förslaget och tycka till om detaljplanen.
Publicerad den 9 Oktober 2023

Helsingborgs stad tar fram en detaljplan för det nya sjukhusområdet i Helsingborg på uppdrag av Region Skåne. Syftet är att pröva lämpligheten för ett sjukhus med tillhörande funktioner och nödvändig infrastruktur, park och naturstråk, samt att pröva omfattning och utformning av bebyggelse och allmän platsmark.

Detaljplanen gör det möjligt att bygga ett nytt akutsjukhus som dels uppfyller alla de krav som finns för ett modernt sjukhus idag och som samtidigt möjliggör att sjukhuset kan växa och utvecklas om ett sådant behov uppstår i framtiden. Akutsjukhuset är av regional betydelse och en samhällsviktig funktion. Går arbetet som planerat kan det stå färdigt 2035.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige