Image

De första ombildningarna i Sundbyberg snart klara

BOSTÄDER De första av ombildningarna till bostadsrätter i Fastighets AB Förvaltarens bestånd i Sundbyberg är snart klara. Bolaget tecknade nyligen överlåtelseavtal med bostadsrättsföreningarna i Vikingen 3 och 7. Tillträde är satt till den 3 november.
Publicerad den 15 Oktober 2008

I och med aktieöverlåtelseavtalen nu är klara så har två av totalt 15 fastigheter i den första etappen snart ombildats. Av de övriga 11 föreningarna i 13 fastigheter så har fem föreningar tackat ja. De övriga sex föreningarna funderar just nu över köperbjudandet från Förvaltaren.

Omvandlingen av hyresrätter till bostadsrätter ingår i Förvaltarens långsiktiga uppdrag att skapa en bra balans mellan upplåtelseformerna i Sundbybergs olika stadsdelar.

Enligt ägardirektivet ska minst 25 procent av bostäderna vara hyresrätt eller bostadsrätt.

I dagsläget har 51 föreningar i 56 fastigheter anmält intresse för
friköp.

När den första ombildningsetappen med 15 fastigheter är klar ska
ombildningsarbetet utvärderas innan en fortsättning kan ske.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige