Image

Dataföretag hyr 2 500 kvadratmeter i Kungälv

Uthyrning Fastighetsbolaget Semper in Primis hyr ut 2 500 kvadratmeter till dataföretaget Ilait AB i Kungälv.
Publicerad den 4 Juni 2012

Uthyrningen görs på Truckgatan 13 i Rollsbo. Fastigheten har en kontorsbyggnad på cirka 2 500 kvadratmeter fördelat på tre plan där hyresgästen hyr hela fastigheten under tio år.

Lokalerna kommer att anpassas för hyresgästens behov av modern datahall med bland annat redudant ström och fiber, reservkraft, ups, kyla med mera.

Tillträdet sker under hösten 2012. Affären har initierats av Göteborgs Lokallots.
- Vi köpte fastigheten av Northern Logisitcs Property (NLP) halvårsskiftet 2011. Förhandling har pågått en längre tid med hyresgästen Ilait AB och det är väldigt roligt att allt nu fallit på plats, säger Andreas Hasselström, vd på Semper in Primis.

Ilait AB är en renodlad grossist av tjänster inom cloud computing och hosting i teknikens absoluta framkant som i dag har datacenter i Sverige, Tyskland och USA.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige