Image
Daniel Lindén.
Daniel Lindén. Bild: Byggpartner

Daniel Lindén blir vd för Byggpartner

Bolag Byggpartner får ny vd i Daniel Lindén, senast regionchef för Serneke.
Publicerad den 27 Oktober 2023

Daniel Lindén, 50, har rekryterats som ny vd för Byggpartner. Han är uppvuxen i Ludvika och bor numera i närheten av Karlstad, där han de senaste fem åren varit regionchef för Mellansverige på Serneke. Innan dess hade Daniel Lindén en nästan 20-årig karriär på Skanska, där han haft flera chefsposter, bland annat som distriktschef i Värmland.
– Jag är mycket nöjd över att vi får Daniel Lindén som ny vd. Han kommer med sin breda byggkompetens starkt bidra till att Byggpartner fortsätter utvecklas som en lönsam och ledande byggare i utvalda marknader i Mellansverige, säger Sture Nilsson, koncernchef för Byggpartnergruppen.

Byggpartner ingår i Byggpartnergruppen, en av Sveriges större byggkoncerner som även omfattar Åhlin & Ekeroth och Flodéns. Som ett naturligt led att förstärka koncernledningen kommer Sture Nilsson från och med slutet av första kvartalet 2024 helt fokusera på sin roll som koncernchef för Byggpartnergruppen och därmed lämna över uppdraget som vd för Byggpartner.
– Det här känns fantastiskt roligt. Jag är stolt, inspirerad och ödmjuk inför uppdraget att leda ett så välrenommerat, sunt och värderingsstyrt företag med så många skickliga medarbetare och fina kundsamarbeten, säger Daniel Lindén, tillträdande vd för Byggpartner.

Daniel Lindén tillträder som ny vd för Byggpartner den 1 mars 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige