Image
Daniel Lindén.

Daniel Lindén blir vd för Byggpartner

Bolag Byggpartner får ny vd i Daniel Lindén, senast regionchef för Serneke.


Anna Källström.

Anna Källström blir ny vd för Flodéns

Bolag Ny vd för Göteborgsbaserade Flodéns blir Anna Källström. Hon kommer närmast från en ledande position på Wästbygg och är väletablerad i den västsvenska byggbranschen.


Sture Nilsson.

Byggpartner gör fler nedskrivningar – negativ resultatpåverkan på 90 miljoner

Bolag Byggpartner tvingas genomföra ytterligare nedskrivningar av projekt i Mälardalen. Det rör sig om ett fåtal projekt i framförallt Stockholm som kommer att påverka resultatet i kommande kvartalsrapport, skriver bolaget.


Sture Nilsson.

Byggpartner: Fortsatt hög aktivitet på byggmarknaden

Bolag Aktiviteten på byggmarknaden fortsätter att vara hög, även om osäkerheten har ökat till följd av inflationen och ett mer osäkert ekonomiskt läge, det skriver Byggpartners vd Sture Nilsson i rapporten för det andra kvartalet. Under kvartalet steg Byggpartners orderingång med 56 procent till strax över 1 miljard kronor.


Sture Nilsson.

Byggpartner köper Flodén Byggnads AB

Bolag Byggpartner i Dalarna köper Flodén Byggnads av Ernst Rosén och medarbetare i företaget.


Sture Nilsson.

Byggpartner köper Åhlin & Ekeroth

Bolag Byggpartner har tecknat villkorat avtal om förvärv av Åhlin & Ekeroth Byggnads AB med verksamhet i Östergötland.


Byggpartner erhåller preliminär tilldelning av bostadsprojekt i Borlänge.

Byggpartner erhåller preliminär tilldelning av bostadsprojekt i Borlänge

Bygg/Arkitektur Byggpartner har preliminärt tilldelats totalentreprenaden för projektet Vattumannen 1 för AB Stora Tunabyggen i Borlänge.


Byggpartner bygger för Akademiska Hus i Uppsala.

Byggpartner bygger för Akademiska Hus i Uppsala

Bygg/Arkitektur Byggpartner har skrivit kontrakt med Akademiska Hus om byggandet av 170 studentlägenheter i Rosendal, Uppsala. Kontraktssumman är 226 miljoner kronor.


Sture Nilsson.

Byggpartner ökar rörelseresultatet och höjer utdelningen

Bolag Byggpartner redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade också under perioden.


Byggpartner bygger nya bostadsrätter i Stöten.

Byggpartner bygger nya bostadsrätter i Stöten

Bygg/Arkitektur Byggpartner har tecknat avtal med Kopparloftet AB om att uppföra 36 nya bostadsrättslägenheter i Stöten.


Sture Nilsson.

Byggpartner och Stora Enso ingår partnerskap

Bolag Ett nytt partnerskap mellan byggentreprenören Byggpartner och en av världens ledande leverantörer av träprodukter, Stora Enso, kommer att öka användningen av miljövänliga byggprodukter i ett flertal aktuella projekt i Mellansverige.


Byggpartner ska bygga en ny butik för Ica i Östhammar.

Byggpartner bygger för Ica i Östhammar

Bygg/Arkitektur Byggpartner och ICA Fastigheter har tecknat kontrakt om byggandet av en ny livsmedelsbutik i Östhammar i norra Uppland.


Sture Nilsson.

Byggpartner: Högre omsättning och förbättrad marginal

Bolag Byggpartner redovisar ett resultat per aktie om 1,29 kronor i Q3, upp från 1,01 motsvarande period förra året.


Cederhusens andra kvarter.

Byggpartner och Folkhem startar strategiskt samarbete kring trähusbyggande

Bolag Byggentreprenören Byggpartner och bostadsutvecklaren Folkhem inleder nu ett strategiskt samarbete kring två nya träprojekt i Stockholm och Sundbyberg.


David Grimheden.

Byggpartner rekryterar hållbarhetschef från Veidekke

Bolag Byggpartner förstärker ledningen med David Grimheden som kommer att leda och utveckla koncernens hållbarhetsarbete framåt.


Bakre raden från vänster: Elsa Norberg, Amanda Broberg, Hanna Erks, Ina Örtengren, Weronica Sundmark Främre raden: Sofie Törnblom, Emma Eriksdotter.

Ny förstudie ska följa kvinnligt bygglag

Bygg/Arkitektur Idag gick startskottet för Women Building Swedens senaste projekt, där ett kvinnligt bygglag ska följas under tre månader. Syftet med förstudien är att lyfta och belysa kvinnors roll och betydelse i byggbranschen, och visa hur det kan bidra till en mer innovativ och jämställd byggsektor. Förstudien ska presenteras i februari 2022 och tanken är att det ska leda till en ansökan om forskningsmedel.


Gunilla Dahlstedt är ny arbetschef för Byggpartner i Uppsala/Stockholm norra. Nya arbetschefer är också Christer Zetterberg i region Uppsala och Johan Sönnerlid i region Mälardalen.

Byggpartner förstärker med trio och siktar på nya marknader

Karriär Nu förstärker Byggpartner sin organisation i Mälardalen, Uppsala och i kommunerna norr om Stockholm. Med tre nya arbetschefer ska byggentreprenören öka sin närvaro och ta position på expansiva marknader.


Sture Nilsson, vd Byggpartner.

Högre omsättning för Byggpartner

Bolag Byggpartner redovisar högre omsättning, bättre marginal och starkt kassaflöde i Q2-rapporten.


Sture Nilsson, vd för Byggpartner.

Byggpartner och Borlänge kommun bygger tre förskolor

Bygg/Arkitektur Byggpartner har skrivit kontrakt med Borlänge kommun för genomförande av tre olika förskoleprojekt. Projekten ska genomföras i en så kallad strategisk partnering.


Byggpartner bygger utsiktstornet i Siljansnäs.

Byggpartner uppför Sveriges första byggnad enligt FSC-systemets projektcertifiering

Bygg/Arkitektur Utsiktstornet i Siljansnäs byggs helt av trä från svensk skog som är certifierad enligt FSC - Forest Stewardship Council. Det blir därmed Sveriges första certifierade byggnad enligt FSC-systemets Projektcertifiering.