Image

Dählie planerar stor satsning i Åre

BYGG Den norske skidlegendaren Björn Dählie har tidigare byggt i Åre. Nu planerar han för en storsatsning med 5 000 bäddar i skidparadiset.
Publicerad den 7 April 2010

Området är ett oexploaterat område, och näringslivschef Jan Andersson bekräftar för Östersunsds-Posten att Dählie har köpt den största fastigheten i området och att det handlar om ett stort antal byggrätter.

- Det här är ett område med närhet till bra skidåkning, utsikt och service, och det är bra att vi har haft den här mark¬resursen kvar, säger Jan Andersson, till Östersunds-Posten.

- Vi kallar området för den femte byn, men det här är på ett tidigt stadium ännu. Vi har pratat om det några gånger, men det är för tidigt att säga något än, säger kommunalrådet Eva Hellstrand (C), till tidningen.

De andra fyra byarna är Åre, Björnen, Tegefjäll och Duved, som är de fyra som marknadsförs i dag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqabs vd kommenterar varslet

Bolag Under gårdagen meddelade Besqab att man tänker varsla 25 anställda om uppsägning efter sammanslagningen mellan Aros Bostadsutveckling och Besqab. Det nya bolagets vd, Magnus Andersson, svarar nu på Fastighetssveriges frågor om, bland annat, vad tanken bakom varslet har varit och hur det känns att ge beskedet till de anställda.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige