Image

Coromatic bygger nytt datacenter åt IT-företag

Bygg/Arkitektur Sungard Availability Services har valt Coromatic som helhetsleverantör av det nya datacenter som företaget ska bygga i Sätra i södra Stockholm.
Publicerad den 4 November 2015
Det nya datacentret ska vara klart i mars 2016. Bild: Coromatic AB
Det nya datacentret ska vara klart i mars 2016.

Projektering och byggnation av det nya datacentret, som placeras i samma byggnad som företagets existerande datacenter, inleds omgående och ska vara klart i mars 2016. Coromatic valdes efter en öppen upphandling.

– När vi nu utökar kapaciteten i vårt prisbelönta datacenter syd i södra Stockholm med ytterligare ett datacenter, föll valet på Coromatic. Deras förmåga att ta ett helhetsansvar från projektering, design och byggnation till service och underhåll var den viktigaste anledningen till att vi valde dem. Att deras leverans dessutom genomsyras av ett tydligt tänk kring energieffektivisering ligger helt i linje med vår filosofi att erbjuda våra kunder grön IT-drift rakt igenom, säger Håkan Björklund, vd för Sungard Availability Services i Sverige.

Coromatics uppdrag består i att projektera, designa och bygga ett helt nytt datacenter om totalt 1000 kvadratmeter med tillhörande kyla och kraftförsörjning på en effekt om 750 kW.

Datacentret blir Iso-certifierat enligt 9001, 14001 och 27001 samt kommer erbjuda en PCI DSS-säkrad produktionsmiljö för företag med högsta krav på tillgänglighet, driftsäkerhet och miljöhänsyn. Just miljöhänsyn är något som det existerande datacentret i Sätra tidigare prisats för när det utsågs till årets gröna datorhall.

Coromatic har sedan tidigare samarbetat med Sungard Availability Services och bland annat byggt och servat företagets existerande datacenter i Sätra och Sollentuna.

– Det är mycket glädjande att vi återigen får förtroendet att bygga ett datacenter åt Sungard Availability Services. De har en mycket tydlig strategi kring säkerhet, tillgänglighet och effektivitet. Det känns bra att kunna möta detta med rätt teknisk konfiguration och lösning, säger Thomas Wunger, landschef Sverige på Coromatic.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige