Image
Studenter.
Studenter. Bild: Wikimedia commons

Colive och JM utvecklar delningsbostäder för studenter

Bygg/Arkitektur Colive ska utveckla delningsbostäder för studenter om minst 200 bostadstillfällen i Gamlestaden i Göteborg i samarbete med JM. I projektet kommer social och resursmässig hållbarhet vara centralt med gemensamma ytor för umgänge och en hög grad av återbruk.
Publicerad den 18 April 2023

Hösten 2022 öppnade Colive sin första coliving-hubb på Kallebäcks terrasser i Göteborg med ett stort intresse från bostadssökande. Nu ska bolaget utveckla delningsbostäder för minst 200 studenter tillsammans med JM som nyligen vann en markanvisning för fastigheterna Gamlestaden 40:2 och 740:11. Den nybyggda coliving-hubben kommer att ha en stark hållbarhetsprofil med delade ytor som uppmuntrar till boendegemenskap och en hög grad av återbruk i hela projektet.

– Det är väldigt roligt att vi får chansen att fortsätta vår etablering i Göteborg, den här gången tillsammans med JM. När vi öppnade vår första coliving-hubb i Göteborg under hösten hade vi över 1000 sökande till de 121 platser vi kunde erbjuda så efterfrågan är uppenbart stor. Därför är vi särskilt glada att utveckla fler sociala och hållbara delningsbostäder för unga göteborgare. Colive växer snabbt och vi planerar för fler samarbeten med etablerade bostadsutvecklare runtom i landet, säger Colives medgrundare och vd, Katarina Liljestam Beyer.

Stadsutvecklingen i Gamlestaden innefattar blandade upplåtelseformer, service och cityhandel för en levande stadsdel. Göteborgs stad planerar för en fördubbling av invånarantalet i Gamlestaden med ett nytt resecentrum som ska knyta ihop staden. För delningsbostäderna som Colive utvecklar förväntas detaljplanearbetet att påbörjas till sommaren 2023, med förhoppning att de första hyresgästerna kan flytta in under år 2028.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige