Image

CBRE: Kreditbristen största hotet

Mipim Nästan 30 procent av investerarna ser bristen på kredit som det största hotet mot en återhämtning på fastighetsmarknaderna i Europa. Det visar en CBRE-undersökning, presenterad på Mipim.
Publicerad den 9 Mars 2012

CBRE:s undersökning ”Real Estate Investor Intentions” bygger på enkätsvar från över 340 ledande fastighetsinvesterare och ger en övergripande bild av investerarnas uppfattning om globala fastighetsmarknader och en prognos för aktiviteten under det kommande året.

Undersökningen visar att kreditåtstramningarna fortsätter att vara en tung börda för fastighetsinvesteringarna i Europa. Nästan en av tre investerare uppgav att detta var deras största farhåga när det gäller möjligheterna till marknadsåterhämtning under 2012.

CBRE fann även att tillgången på kredit påverkade investeringsaktiviteten bland 43 procent av investerarna i undersökningen. Investerarna nekades antingen helt belåning för tänkta fastighetsköp eller erbjöds ofördelaktiga lånevillkor.

Mot bakgrund av det svagare och osäkrare marknadsläget i början på 2012 svarade en fjärdedel av investerarna i undersökningen att de såg en djup recession som det största hotet mot en återhämning på den europeiska fastighetsmarknaden, medan 24 procent nämnde en eventuell upplösning av euroområdet som det största orosmolnet.

CBRE:s undersökning visade också att investerarna reagerar på statsskuldskrisen i euroområdet på olika sätt, men det vanligaste är att undvika vissa fastighetsmarknader i euroområdet och/eller att fokusera på fastigheter med lägre risk.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige