Image
Catena bygger på Nowaste Logistics.
Catena bygger på Nowaste Logistics. Bild: Catena

Catena uppför en ny logistikanläggning i Jönköping

Bygg/Arkitektur Catena bygger en ny logistikanläggning i Jönköping om 33 000 kvadratmeter med en total investering om 379 miljoner kronor. Ett hyresavtal är tecknat med Nowaste Logisitics.
Publicerad den 25 April 2023

Den nya anläggningen blir cirka 33 000 kvadratmeter stor och en del utgörs av ett höglager som är 30 meter högt. Anläggningen uppförs på fastigheten Stigamo 1:49 med en tomtyta om drygt 85 100 kvadratmeter som förvärvades Nivika Fastigheter tidigare i år. Catena har tecknat ett nioårigt hyresavtal med tredjepartslogistikbolaget Nowaste Logsitics för 13 000 kvadratmeter i den nya anläggningen med en option att även hyra resterande yta. Nowaste Logistics ämnar nyttja anläggningen för att hantera godsflöden för Granngården, ett ledande detaljhandelsföretag inom bland annat trädgård och lantbruk.

För den nya anläggningen, som certifieras enligt BREEAM Excellent, ställs höga krav på hållbarhet. Ambitionen är bland annat att bygga med trästomme för ett minskat CO2-avtryck, implementera smarta lösningar för energianvändning och system för regnvattenuppsamling samt säkerställa genomtänkta grönområden för att bevara och gynna biologiskmångfald. På taket planeras för solcellsanläggningar.
– Vi vill växa med våra hyresgäster och att Catena bidrar till Nowaste Logistics etablering på en ny geografisk marknad ligger helt i linje med den strategin. Vår långa historia tillsammans, där vi i olika etapper adderat nya lagerytor på Logistikposition Tostarp i Helsingborg, gör att vi känner oss väldigt trygga med upplägget och vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete även i Jönköping, säger Jörgen Eriksson, vd för Catena.

Nowaste Logistics är ett progressivt och snabbväxande logistikbolag. Med fokus på hanteringsintensiv logistik och med kärnkompetens inom automation, IT och ledarskap är bolaget en ledande logistikaktör och etableringen i Jönköping är en del av Nowaste Logistics strategiska satsning framåt. Nowaste Logistics är ett helägt dotterbolag inom Dole plc, listade på New York-börsen.
– Att vi nu slår ner bopålen på en ny ort är av stor betydelse för oss. Det är en stor satsning vi gör och Jönköping är en av de orter som varit intressant länge. En faktor som var av stor betydelse i valet av fastighetsbolag för både oss och vår kund var hållbarhetsarbetet och hur vi på bästa vis kan möta behoven utan att kompromissa om klimat och miljö, säger Johan Kallin, vd för Nowaste Logistics.

Fastigheten ligger i nära anslutning till Catenas nybyggnation för Elgiganten i regionen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige