Image
Christoffer Abramson lämnar Catella.
Christoffer Abramson lämnar Catella. Bild: Catella

Catellas vd lämnar omgående

Karriär Fastighetsinvesteringsbolaget Catellas vd Christoffer Abramson lämnar bolaget på dagen. Det framgår av ett pressmeddelande.
Publicerad den 10 September 2024
Daniel Gorosch kliver in som tillförordnad vd. Bild: Catella
Daniel Gorosch kliver in som tillförordnad vd.

Enligt Catella har Christoffer Abramson och styrelsen kommit överens om att han ska lämna rollen. Daniel Gorosch, nuvarande vd för Catella Corporate Finance Sverige har utsetts till tillförordnad vd och koncernchef från och med i dag.

Catellas kommunikationschef Veronica Hjelte vill inte utveckla vidare varför beslutet har tagits utan konstaterar att "det är ett beslut som styrelsen har tagit tillsammans med Christoffer", vilket hon säger till säger till Nyhetsbyrån Direkt. Hon uppger vidare att beslutet som har tagits är ett led i Catellas "pågående transformation".

På frågan om styrelsen och Christoffer Abramson var överens om beslutet svarar hon att det beslutet har man tagit gemensamt. Hon säger också att han inte fått sparken.
"Nej, det finns ingen konflikt bakom. Styrelsen är nöjd hans arbete under hans tid som vd."

Nyhetsbyrån Direkt ställer också frågan till Veronica Hjelte om varför går han på dagen.
"Det är snabba besked och puckar i noterad miljö och nu hade vi en ganska sömlös lösning till hands inom koncernen och då valde styrelsen att göra så här."

En rekryteringsprocess för att hitta en ny permanent vd inleds omedelbart, uppger Veronica Hjelte vidare.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är branschens hetaste free agents

Karriär Flera personer har lämnat eller är på väg att lämna tunga poster i fastighetsbranschen och sällar sig därmed till skaran av så kallade free agents. Fastighetssverige har tittat närmare på några av de hetaste profilerna som finns lediga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige