Image

Catella slutför förvärvet av 75 procent i APAM

Transaktioner Catella slutför, via dotterbolag, det tidigare offentliggjorda förvärvet av 75 procent i den ledande brittiska fastighets investerings- och asset management rådgivaren APAM Ltd (APAM).
Publicerad den 13 December 2018

I mars 2018 meddelade Catella att man kommit överens om att förvärva 75 procent av aktierna i APAM till ett pris motsvarande 18 miljoner pund, på skuld och kassafri basis. Catella slutför nu transaktionen, och APAM konsolideras som ett dotterbolag inom Catella, efter godkännande från tillsynsmyndigheten Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) i Luxemburg. APAM har haft en stark tillväxt de senaste åren och hade under 2017 intäkter på cirka sju miljoner pund.
– Storbritannien är en viktig strategisk marknad för oss och vi ser ett stort intresse hos våra kunder att investera, inte minst från vår verksamhet i Asien. APAM är ledande inom sitt område med exceptionell kunskap om fastighetsmarknaden i Storbritannien och med en imponerande hög avkastning historiskt. Genom den här affären stärker Catella sin paneuropeiska plattform och lokala expertis ytterligare, säger Knut Pedersen koncernchef för Catella.

APAM är en oberoende fastighets investerings- och asset management rådgivare med verksamhet på den brittiska marknaden och kombinerar olika kompetenser för att kunna erbjuda kunderna en komplett tjänst som stödjer deras investeringsstrategi. APAM har ett förvaltat kapital på 1,4 miljarder pund och 41 anställda. Simon Cooke och William Powell, grundare och verkställande direktörer på APAM, kommer att fortsätta som aktieägare i APAM och har förbundit sig att stanna inom företaget i minst fem år. Catella APAM kommer att fortsätta driva sin framgångsrika tillväxtstrategi i Storbritannien med nuvarande ledning.
– Catella Property Investment Management har kontinuerligt stärkt sin konkurrenskraft i Europa med en årlig ackumulerad tillväxt (CAGR) i förvaltat kapital på 31 procent under de senaste tre åren. Förvärvet av APAM stärker vår position ytterligare när vi nu når förvaltat kapital på 8,1 miljarder euro, säger Timo Nurminen, Head of Property Investment Management på Catella.
– Storbritannien är en knutpunkt för kapital i hela Europa och transaktionen med Catella återspeglar Storbritanniens fortsatta framträdande roll för globala investeringar bland institutioner, oberoende fonder och privata investerare. Vi ser fram mot nästa fas av APAMs tillväxt inom ramen för Catellas Europeiska plattform, säger Simon Cooke och William Powell, grundare och verkställande direktörer för Catella APAM.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige