Image
Bild: Istock

Catella rekryterar Gianluca Romano som Head of Capital Raising

Bolag Fastighetsrådgivaren Catella har utsett Gianluca Romano till Head of Capital Raising, med start i april.
Publicerad den 18 April 2023
Gianluca Romano. Bild: Catella
Gianluca Romano.

– Catella har idag en solid plattform som pan-europeisk fastighetsförvaltare, kapitalförvaltare och rådgivare. Med Gianluca på plats kan vi dra ytterligare nytta av vår lokala expertis, långa erfarenhet och europeiska investeringsstrategi för att driva fortsatt tillväxt. Gianluca har bästa tänkbara bakgrund som erfaren rådgivare till både institutionella investerare och förvaltare och kommer på ett utmärkt sätt att vässa Catellas strategi och nå institutionella investerare runt om i världen, säger Christoffer Abramson, vd för Catella.

Gianluca Romano kommer att vara placerad i London och vara ansvarig för koncernens relationer med institutionella investerare och kapitalanskaffning samt bistå med råd inom produktutveckling.
– Jag är glad över att bli en del av en av Europas mest dynamiska plattformar för fastighetsinvesteringar. Byggstenarna är på plats för att Catella ska kunna bredda sin investerarbas. I en ständigt föränderlig och komplex marknadsmiljö är plattformen väl positionerad för att tillhandahålla kapitallösningar för fastighetsinvesterare. Catella har en fantastisk entreprenörskultur och jag ser fram emot att ta företagets marknadsledande strategier inom impact investment till institutionella investerare globalt, säger Gianluca Romano.

Innan Gianluca Romano började på Catella var han vd på JLLs kontor i London där han var Global Head of Indirect Capital Research. Före JLL var han partner i StepStone Real Estate och Courtland Partners och har även varit portföljförvaltare på Morgan Stanley Real Estate Funds samt på ABN Amro.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige