Image

Castellum presenterar ett bra bokslut

EKONOMI Hyresintäkterna och förvaltningsresultatet har ökat. Och styrelsen föreslår en höjd aktieutdelning. Det var ett bokslut med positiva tongångar som Castellum presenterade under onsdagen.
Publicerad den 23 Januari 2008

2007 års förvaltningsresultat för Castellum, det vill säga resultatet exklusive värdeförändringar och skatt, uppgick till 924 miljoner kronor. Förra året låg den siffran på 883 miljoner kronor. Förbättringen uppgår till fem procent och är en effekt av förbättrat driftsöverskott i förvaltningen och av genomförda investeringar, men har begränsats av högre räntekostnader.

Under förra året investerade Castellum för 2598 miljoner kronor, året dessförinnan låg den siffran på 2283 miljoner kronor.

- Trots höga krav på avkastning har Castellum kunnat investera för 2,6 miljarder kronor under 2007 och har ytterligare nästan en miljard i pågående ny-, till- och ombyggnation, säger vd Håkan Hellström i en kommentar.

Vid onsdagens styrelsesammanträde beslutade Castellum att föreslå årsstämman följande:
* En utdelning om 3,00 kronor per aktie och att tisdagen den 1 april 2008 skall vara avstämningsdag för utdelning.
* Att styrelsen ges förnyat mandat att besluta om förvärv och överlåtelse av egna aktier.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige