Image
Skellefteå hade näst flest markanvisningar 2022.
Skellefteå hade näst flest markanvisningar 2022. Bild: Skellefteå kommun

Byggtaken i Skellefteå – hack i häl efter Stockholm

Bygg/Arkitektur Skellefteå kommun fortsätter ha hög byggtakt och det märks på flera håll. Sett till antalet beslutade markanvisningar under 2022 hamnade Skellefteå på andra plats i Sverige, efter Stockholm.
Publicerad den 23 Mars 2023

På delad tredjeplats hamnade Göteborg och Malmö. Statistiken presenterades av företaget Markanvisning.se på ett webbinarium under onsdagen.

– Det är glädjande att Skellefteå sticker ut nationellt och att vi har en stark utveckling trots en svår marknad, säger Patrik Larsen, mark- och exploateringschef vid Skellefteå kommun.

Under 2022 gick markpriserna ner i Sverige och antalet markanvisade bostäder halverades jämfört med 2021. Men trots en dalande marknad finns en fortsatt stark framtidstro i Skellefteå.

– Vi ser att intresset att investera i Skellefteå på lång sikt är fortsatt högt och vi jobbar hårt för att ytterligare höja byggtakten för att säkerställa nya bostäder, etableringar och utveckling, säger Patrik Larsen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige