Image

Bostadsbolaget medlem i FN-initiativ

BOLAG Bostadsbolaget i Göteborg har blivit godkänt som medlem i FN:s initiativ Global Compact. Initiativet innefattar tio internationellt erkända principer inom områdena mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och bekämpning av korruption.
Publicerad den 22 Januari 2009

– Hållbarhetstanken har alltid varit grundläggande i vår verksamhet, säger Bertil Rignäs, vd för Bostadsbolaget.

- Och de här frågorna är minst lika aktuella nu som när FN-deklarationen för de mänskliga rättigheterna kom till för 60 år sedan. På det här viset vill visa att vi med vår styrelses goda minne aktivt tar ställning för de tio principerna i FN:s Global Compact.

Bostadsbolagets deltagande i FN:s Global Compact är startskottet för ett arbete där företaget kommer att ta ett mera samlat grepp kring hållbarhetsfrågor. Utvecklingen för ett långsiktigt hållbart samhälle rör såväl ny- och ombyggnation som relationerna med medarbetare, hyresgäster och leverantörer.

Medlemskapet innebär bland annat att Bostadsbolaget varje år kommer att presentera en rapport om framgångar på området. Denna rapport kommer att vara tillgänglig på Global Compacts hemsida. Redan i årsredovisningen för 2008 kommer hållbarhetsfrågorna att få en mer framskjuten och tydlig redovisning.

Bostadsbolaget (Göteborgs stads bostadsaktiebolag) ingår i Framtidenkoncernen som är helägd av Göteborgs Stad. Företaget, som grundades 1945, äger och förvaltar omkring 22 500 lägenheter i hela Göteborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige