Image
Peter Wallin, vd för Bonava.
Peter Wallin, vd för Bonava. Bild: Bonava

Bonava överens om förlängd tid med långivare

Bolag Bonava har kommit överens med Bolagets långivare om en förlängning av tidsfristen för att visa på erforderligt stöd bland obligationsinnehavarna till den 13 januari 2024, vid vilken tidpunkt det skriftliga förfarandet förväntas vara slutfört.
Publicerad den 22 December 2023

Bonava offentliggjorde den 20 december 2023 ett långsiktigt finansieringspaket för att stärka bolagets likviditet och finansiella ställning. Bonava har åtagit sig att gentemot bolagets långivare som tillhandahåller kreditfaciliteter att senast den 21 december 2023 tillhandahålla underlag som visar att obligationsinnehavare som representerar 2/3 av det utestående nominella beloppet kommer att rösta eller har röstat för en föreslagen villkorsändring av Bonavas utestående obligationslån om nominellt 1 200 miljoner kronor, innefattande bland annat en förlängning av obligationslånet till den 11 mars 2027.

Bonavas förväntan är att de föreslagna ändringarna av obligationslånet kommer att godkännas i det skriftliga förfarandet med hänsyn till att obligationsinnehavare representerande cirka 63 procent av obligationslånets nominella belopp på förhand har förbundit sig att delta i och rösta för godkännande i det skriftliga förfarandet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige