Image
Styrelsen i Logistikfastigheter Sverige AB. Frans Heijbel, Alecta, Joakim Hedin, Bockasjö AB, Thomas Dansk, Alecta och Paul Frankenius, Bockasjö AB.
Styrelsen i Logistikfastigheter Sverige AB. Frans Heijbel, Alecta, Joakim Hedin, Bockasjö AB, Thomas Dansk, Alecta och Paul Frankenius, Bockasjö AB. Bild: Logistikfastigheter i Sverige AB.

Bockasjö och Alecta bildar bolag

Bolag Bockasjö och Alecta bildar ett gemensamt nytt logistikbolag, Logistikfastigheter Sverige AB. Bolaget köper i sin första affär 116 000 kvadratmeter av Bockasjö.
Publicerad den 15 Februari 2016

Inom fem år ska bolaget bygga upp ett betydande bestånd av logistikfastigheter på strategiska platser i Sverige och övriga Skandinavien.

Det nya bolaget ägs till lika delar mellan parterna.

- Det handlar om en logisk och klok lösning som bägge parter känner sig trygga med, säger Joakim Hedin, det nya bolagets vd som även fortsätter i sin nuvarande roll som vd för Bockasjö AB.

Som en första affär köper Logistikfastigheter tre större fastigheter från Bockasjö AB. Dessa omfattar en total uthyrningsbar yta om 116 000 kvadratmeter och är belägna på Landvetter flygplats, i Arlanda Stad vid Arlanda flygplats samt invid E6 i Helsingborg.

Det nybildade Logistikfastigheter Sverige AB har tecknat ett omfattande samarbetsavtal med Bockasjö AB, som ger bolaget option på samtliga de nya logistikfastigheter som Bockasjö AB kommer att uppföra i framtiden. Bockasjö har en betydande portfölj med planerade projekt, bland annat byggnation av fem större logistikfastigheter i anslutning till Göteborgs Hamn.

- Genom detta samarbete får vi exponering mot den intressanta logistiksektorn och med en erfaren partner som Bockasjö har vi alla möjligheter att utveckla vårt gemensamma bolag, säger Thomas Dansk, asset manager på Alecta och ordförande i det nybildade Logistikfastigheter Sverige AB.

Bockasjös juridiska rådgivare i affären har varit Advokatfirman Lindahl och Alectas juridiska rådgivare har varit Falkenborn Advokatbyrå och Sander Renström Berg Advokat.


FAKTA/
Alecta är Sveriges största pensionsbolag med ett förvaltat kapital om cirka 730 miljarder. Alecta är ett ömsesidigt bolag som ägs av sina 2,1 miljoner privatkunder och 33 000 företagskunder.

Bockasjö-koncernen, med säte i Borås, verkar inom fastighetsförvaltning och -utveckling med inriktning mot lager och logistik i Skandinavien. Koncernen ägs till lika delar av Joakim Hedin och Paul Frankenius.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige