Image

Blank skapar shoppingmagnet i Skara

HANDEL I går presenterade G&K Blanks Fastigheter tillsammans med BergendahlsGruppen planerna för den första City Gross-butiken i Skaraborg. Detta sker i Julahuset i Skara. City Gross är utmanaren inom svensk dagligvaruhandel och etableringen ökar konkurrensen i hela Skaraborg.
Publicerad den 28 Maj 2009

Julahuset är Skaras starkaste handelsområde, strategiskt placerat mitt i Skaraborg. Utöver Skara inkluderar upptagningsområdet Skövde, Vara, Lidköping och Mariestad. Redan idag finns Jula, Sportringen, Jysk, Klädhuset M, Zoo/Hästsport samt spelbutik och McDonald´s på plats.

I och med City Gross-etableringen i Julahuset i Skara kommer handelsplatsen att växa till 12 000 kvadratmeter, där City Gross kommer att få en butik på 6 000 kvadratmeter. För att få plats med nybyggnationen kommer den gamla så kallade \″Marianne-fastigheten\″ att rivas. Detta sker runt årsskiftet. Våren 2010 påbörjas nybyggnation och ombyggnation av fastigheterna och planerad invigning är våren 2011.

- I samband med etableringen av City Gross hoppas vi också kunna förverkliga planeringen kring en ny rondell i Vilan-området som Jula i en arbetsgrupp tillsammans med Svenska Lantägg, Kommunen och Vägverket gemensamt arbetar för en lösning, säger Mats Jönsson, fastighetschef, G&K Blanks Fastigheter.

Familjeägda BergendahlsGruppen är med City Gross landets fjärde största dagligvarukedja. City Gross-butikerna erbjuder prisvärd mat och valfrihet med märkesvaror av hög kvalitet. En framgångsfaktor för City Gross är satsningen på att hantera svenskt kvalitetskött i butik.
G&K Blanks Fastigheter ägs av Lars-Göran och Karl-Johan Blank som också äger Jula Postorder AB. Fastighetsbolaget har som affärsidé att utveckla affärsfastigheter. Efter den lyckade etableringen av Jula och City Gross i Gävle i förra veckan är det nu dags att lansera nästa projekt: Julahuset i Skara.

- Vi fortsätter vårt goda samarbete från Gävle och vi är övertygade om att City Gross etablering i Skara kommer att bli en stor succé. City Gross etablering innebär ett flertal arbetstillfällen och stärker handeln i hela Skara, säger Karl-Johan Blank ägare, G&K Blanks Fastigheter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige