Image

Belatchew Arkitekter vinner arkitekturpris på Mipim

Mipim Belatchew Arkitekter har tilldelats Architectural Review Mipim Future Project Award 2015 vid den 26:e upplagan av Mipim i Cannes för den urbana insektsfarmen Buzz Building inom kategorin Hållbarhet.
Publicerad den 12 Mars 2015
Buzz Building. Bild: Belatchew Arkitekter
Buzz Building. Buzz Building av Belatchew Arkitekter vinner arkitekturpris på Mipim. Bild: Belatchew Arkitekter
Buzz Building av Belatchew Arkitekter vinner arkitekturpris på Mipim.

Architectural Review Mipim Future Project Awards har ett starkt fokus på kreativitet, i syfte att lyfta fram projekt som är exempel på god arkitektur, för att belysa sättet projektet påverkar och bidrar till det omgivande samhället.

Juryn lyfte fram Buzz Building som ett "bravura”-projekt som "ett exempel på hur arkitektur kan producera en byggd metafor som relaterar till programmet, i detta fall att skapa en anläggning för att föda upp och skörda ätbara insekter byggt på antagandet att vi måste hitta alternativ till animaliskt protein.”

Belatchew Arkitekters vd och grundare, Rahel Belatchew Lerdell, befinner sig för närvarande på Mipim i Cannes, för att ta emot priset vid en prisceremoni arrangerad av Architectural Review.

- Vi är glada att Architectural Review och Mipim uppmärksammar vårt projekt Buzz Building som adresserar för vår tid viktiga frågor vilka täcker in en rad olika aspekter av staden, säger Rahel Belatchew Lerdell, vd, Belatchew Arkitekter.

- Det är extra hedrande att ha blivit utnämnd inom kategorin hållbarhet, ett pris det inte går att ansöka om då det är helt förbehållet juryn att välja ut en vinnare bland samtliga projekt, avslutar Rahel Belatchew Lerdell.

Buzz Building har även premierats med Svensk Forms nationella utmärkelse Design S och utsetts till vinnare av den internationella innovationstävlingen Smart Living Challenge.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige