Image

AxFast säljer i Borås

TRANSAKTIONER AxFast AB säljer via en bolagsförsäljning fastigheten Pallas 1 i Borås till Cernera Fastigheter AB. Pallas 1 omfattar totalt cirka 23 000 kvadratmeter uthyrningsbar area.
Publicerad den 19 Februari 2009

Cirka 13 000 kvadratmeter utgörs av ett parkeringsgarage. Bland de större hyresgästerna finns Åhléns, Q-Park, Cervera, Team Sportia och Lisa Cassels Modehus.

Parterna vill inte gå ut med köpeskillingen, men den motsvarar marknadsvärdet enligt senaste externa årsvärdering.

Försäljningen av Pallas 1 följer AxFasts plan att koncentrera sig till fem prioriterade regioner.

AxFast AB som ingår i Axel Johnson Gruppen äger och utvecklar kommersiella fastigheter i Stockholm och fastigheter för handel och logistik i Sverige.

Fastighetsbeståndet består av kontor och bostäder i Stockholms innerstad, centralt belägna varuhus i fem stadskärnor, externhandelsanläggningar samt logistikanläggningar med moderna kyl- och fryslager i strategiska trafikpunkter.

Catella Corporate Finance och Lindhs DLA Nordic har varit säljarens rådgivare i affären.

Cernera Fastigheter AB, som är ett familjeägt företag med säte i Borås, ser fastigheten som en av de mest intressanta i Borås. Pallashuset har ett bra läge, mitt i centrum och med utsikt över Viskan och Stadsparken.

Cernera Fastigheter AB är en lokal aktör som förvaltar och utvecklar ytor för kontor, handel och industri. Verksamheten bedrivs i huvudsak i Borås.

Fastigheten tillträds den 2 mars 2009.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige