Image

Axa köper för halv miljard i Kista

Transaktioner Axa Real Estate köper kontorsfastigheten Blåfjäll 1 i Kista till ett underliggande värde om 546 miljoner kronor.
Publicerad den 22 Maj 2014
Henrik Bastman. Bild: Nicklas Tollesson
Henrik Bastman. Stefan Albinsson. Bild: Niam
Stefan Albinsson.

Säljare av kontorsfastigheten om 18 728 kvadratmeter är Niam. Fastigheten är fullt uthyrd till Ericsson på ett långt avtal.

- Niam har moderniserat lokalerna och uppgraderat installationerna så att fastigheten motsvarar Ericssons högt ställda krav samt investerat i en Leed-certifiering av byggnaden. Det har skapat förutsättningar för en lyckad försäljning. Investeringsmarknaden blir allt starkare och den här affären är ett tecken på det stora intresse som finns för våra fastigheter inom alla segment, säger Stefan Albinsson, Fund Manager på Niam.

- Norden har stabia ekonomiska fundamenta vilket har visat sig de senaste åren. Vi har för avsikt att öka vår portfölj i regionen, säger Henrik Bastman, Head of Asset Management i Norden för Axa Real Estate.

CBRE var rådgivare åt Axa i affären.

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige