Image
Stockholm Wood City, visionsbild.
Stockholm Wood City, visionsbild. Bild: Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg påbörjar nytt bostadskvarter på Nobelberget

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg har fattat beslut om byggstart av nästa bostadskvarter på Nobelberget i Sickla. Det blir det fjärde kvarteret av totalt åtta och det första som kommer att uppföras i trä.
Publicerad den 23 Januari 2024

Nu startar Atrium Ljungberg det fjärde kvarteret på Nobelberget, Brf Kulturarvet, som kommer att bestå av 80 bostadsrättslägenheter fördelat på tre byggnader. Den totala ytan blir drygt 8 800 kvadratmeter med en bedömd investering om cirka 465 miljoner kronor.

– Jag är väldigt glad över att vi nu går vidare med nästa kvarter. Visionen för Brf Kulturarvet är "som att bo på landet, i staden", säger Linda Wiman, affärsutvecklingschef Bostad på Atrium Ljungberg.

Kulturarvet blir det första kvarteret på Nobelberget som uppförs i trä och blir därmed startskottet för uppmärksammade Stockholm Wood City, världens största trästad, som under en kommande tioårsperiod kommer att uppföras i Sickla. Stockholm Wood City omfattar 250 000 kvadratmeter i trästomme och kommer förutom bostäder att innehålla kontor, handel och service.

– Genom att produktionsstarta först och påbörja försäljning närmare inflyttning kan vi möta kundernas behov av att köpa och sälja i likvärdig marknad, avslutar Linda Wiman.

Produktionen av Brf Kulturarvet beräkna starta under första kvartalet 2024 med första inflyttning under fjärde kvartalet 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige