Image
Bild: Skeppsholmen

Ambassadbyggnad till salu

Transaktioner Den saudiska staten vill sälja den så kallade Bünskowska villan på Djurgården i Stockholm. Saudiarabien köpte den så sent som 2010 för att ha som ambassad, men har inte ens hunnit flytta in än.
Publicerad den 19 Mars 2012
Bild: Skeppsholmen
Bild: Skeppsholmen
Bild: Skeppsholmen
Bild: Skeppsholmen
Bünskowska villan. Bilder: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri. Bild: Skeppsholmen
Bünskowska villan. Bilder: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri.

- Priset är indikativt satt till 147 miljoner kronor. Troligtvis blir det en annan ambassad som köper huset, säger Cecilia Theutenberg på Skeppsholmen, som har försäljningsuppdraget, till Dagens Industri.

Enligt Theutenberg är det förändringar kring Saudiarabiens nordiska beskickningar att landet inte behöver en så stor ambassad i Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter NCC-försäljningen – så ser Nordstjernans framtida investeringsstrategi ut

Bolag Ax:son Johnson-ägda Nordstjernan fortsätter minska sitt innehav i bygg och fastigheter i och med försäljning av sex miljoner aktier, motsvarande 6,1 procent av kapitalet, i NCC till Obos. Bolagets vd Peter Hofvenstam berättar för Fastighetssverige varför man valt att minska exponeringen mot bygg och fastigheter och var man ser framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige