Image
Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.
Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten. Bild: Amasten

Amasten tar in en halv miljard

Bolag Amasten tog efter börsens stängning på måndagen in 500 miljoner kronor genom en riktad nyemission av stamaktier till kursen 6,90 kronor per aktie.
Publicerad den 8 September 2020

Teckningskursen motsvarar en premie om 5,8 procent sett till det långsiktiga substansvärdet i Q2-rapporten. Kursen motsvarar en rabatt om fem procent jämfört med måndagens stängningskurs om 7,30 kronor.

Nyemissionen, som riktades till utvalda svenska och internationella investerare, attraherade ett stort intresse och blev kraftigt övertecknad. I kretsen av investerare återfinns såväl befintliga som nya aktieägare, däribland Eiendomsspar AS, ICA-handlarnas Förbund, Investment AB Spiltan, Länsförsäkringar Fastighetsfond, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB och Weland Holding AB.

Likviden från nyemissionen avses användas för att finansiera fortsatt tillväxt genom förvärv av förvaltningsfastigheter och utvecklingsprojekt. Skälen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att genomföra en kapitalanskaffning på ett tids- och kostnadseffektivt sätt samt att utöka den institutionella ägarbasen.

Nyemissionen innebär en utspädning om cirka elva procent baserat på det totala antalet aktier i Amasten efter nyemissionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige